Hede Företagargrupp

Välkommen till Hede Företagargrupp


Olivia Söderlund

Ordförande


070-737 97 40

Mailadress

Peter Eriksson

Ledamot


070-315 01 41


Kent Thunell

Suppleant


070-646 97 90


Robert Dahlberg

Vice Ordförande


070-320 37 17


Gunnar Eriksson

Ledamot


072-247 08 98


Thomas Melin

Suppleant

Hede Företagargrupp - HFG


Hede Företagargrupp är en ideell förening som arbetar med frågor som rör bland annat näringslivet, utveckling och bevakar frågor som berör Oss som driver företag och bor  i området.


Vi håller till i samma lokaler som Hede Turistinformation/ Sonfjället natur & kultur. Vi har en aktiv styrelse som träffas minst en gång varje månad för att hålla styrelsemöten.


Vi lägger ut information här, men även via Facebook på olika händelser som vi arbetar med.


Alla företag är varmt välkomna att bli medlem hos Hede Företagargrupp. Inbetalningskort för år 2021 skickas ut under sommaren.


Som medlem har man möjlighet att påverka vad som vi ska arbeta för i Sonfjällsbygden, ta hjälp av Nyföretagarcentrum för att starta/utveckla ditt företag, ta del av nyhetsbrev, vara  ta del av ett fördelaktigt elavtal, synas på våran hemsida och liknande marknadsföringspunkter.


Vill du bli medlem, eller vill vet mer? Kontakta oss!Staffan Grubb

Kassör


070-621 86 89


Svenne Grinde

Ledamot


070-521 18 75


Rolf Amundsson

Suppleant


070-2191334


Niklas Persson

Ledamot


070-320 37 17


Det här jobbar HFG med:

En finare bygd

En finare bygd är en grupp som arbetar med att pyssla om och göra Hede med omnejd en lite finare plats att bo i men även besöka. Det kan vara genom marschaller eller blommor.

Du kan bidra till denna utsmyckning genom att skänka ett bidrag  via swish: 1234 945 622 eller hos Turistinformationen i Hede.


Skidspår

På uppdrag av HFG har medlemmar skapat ett klassiskt längdskidspår med start från Hede Golfbana. Detta spår är avgiftsbelagt, 400:-/person och säsong alternativt 30:-/dag. Avgiften betalas via swish 1234 945 622.

Här behöver vi eldsjälar! Vill du hjälpa till på något vis? Hör av dig!


Nyföretagarcentrum

HFG har ett samarbete tillsammans med  Nyföretagarcentrum i Jämtland.

Boka in ett möte tillsammans med Härjedalens rådgivare när du har en affärsidé!


Näringslivsträffar

Vi åker ett par gånger per år iväg på näringslivsträffar som Härjedalens Kommun anordnar och sammankallar till. Här diskuteras många olika punkter som har med näringslivet att göra och utvecklingsplaner mm i området. På dessa möten kommer även andra företagarföreningar, destinationsbolag och representanter rån Härjedalens kommun.


Elavtalet

HFG har ett tecknat ett fördelaktigt avtal  med Fyrfasen Energi, som våra medlemmar i Hede Företagargrupp (företagare) och Hede Framåt (privatpersoner) får vara delaktig i.

Vänd dig till kansliet för mer info.


Hede Turistinformation

Vi har valt att hålla vår turistinformation öppen under hela året! Detta trots att det sedan 2020-01-01 inte längre utgår något bidrag från Härjedalens Kommun. 


Stormöte

En gång per år håller HFG  vad vi brukar kalla ett stormöte en kväll för mingel och samvaro och dessutom korar vi Årets Sonfjällsbygdare.


Årets Sonfjällsbygdare

Under Stormötet brukar vi kora årets Sonfjällsbygdare, en person eller flera som har gjort något speciellt för vår bygd. Man får lämna in förslag på vem man tycker ska få denna utmärkelse och sedan får allmänheten rösta på dessa personer.


Sonfjället Natur & Kultur

Upplevelserum med utställningar om Sonfjället och nationalparken. Under året har vi dessutom en eller flera tillfälliga utställningar. Här finns även en butik med kartor, böcker samt lokalt hantverk. Möjlighet finns att hyra delar av lokalen som möteslokal eller till konferenser.